Fireball není whisky, ale likér vyrobený smícháním skořice (cinnamon) a whisky. Vyrábí se z kanadské whisky stařené v sudech po bourbonu, příjemně pikantní chuť mu dodává přírodní skořice.
Charakteristiky
Petr KomáreK (Whiskyonline.cz):
Fireball Cinnamon 33%: Když jsem viděl etiketu, tak jsem se docela bál, ale vůně je docela příjemná. Příjemně voňavé koření, kde jasně převládá skořice. Nic dalšího se tam už ovšem nevejde, alespoň čichové buňky jsou tím tak zahlecené, že se cítím jak ten stopovací pes, co mu na stopu nasypou koření. Tímhle by se taky dal testovat covid. Chuť zprvu sladká, pak silný nástup skořice a dalšího koření. Připadám si, jak když jsem snědl připravené koření, furt to v tý puse zůstává. Jako není to tak hrozné, čekal jsem to horší, ale nevím, jak se té chuti teď zbavím. To, že to není tak hrozné, jak jsem čekal, ještě neznamená, že se to dá rozumně pít. (11.10.2020)
text: petr komárek | web: fafík | datum poslední úpravy textu: 11.10.2020