KLOSTER WHISKY
Německo
Kloster Whisky je vyráběná v Alpirsbacher Klosterbräu (klášterní pivovar v Alpirsbachu) ve spolkové zemi Baden-Württemberg. Odvolávají se také na v Německu populární Schwarzwald (Černý les) - Whisky aus dem Schwarzwald. Vedle výroby piva je zde i palírna, kde se vyrábí různé další likéry a destiláty.
Za vznikem této whisky stojí žena Heidi Seyfried, která je zde master distillerem.
Rmut si připravují ve svém pivovaru.
Informace o jejich whisky se ale trochu rozcházejí. Podle článku o této whisky byla první edice (Nr.1) vyrobena v roce 2011 v počtu 1880 lahví a do prodeje šla v roce 2016. Na webu ovšem také nabízejí v eshopu láhve z první edice, kde je uvedeno plnění 1/2019. Existují ovšem i láhve také Nr.1 ovšem s plněním např 10/2016. U obou je uvedeno stáří 5 let. Buď něco špatně chápu a nebo se jim číslo 1 zalíbilo natolik, že s ním "kouzlí".